DEVI cad-stúdió


A tartalomhoz

eDigiTár és CAFM szolgáltatás

Szolgáltatások

CAFM rendszer


Az
eDigiTár szolgáltatásunk kialakítása több éves múltra tekint vissza. A 90-es években a strukturált hálózatok tervezése és kialakításakor merült fel igényként, hogy a számítógépes és telefon végpontok tervezésekor ne csak egy 2D-s tervet készítsünk, hanem a tervek adataira támaszkodó olyan kimutatás és készüljön, mely a tervek adataira támaszkodik és a tervek változtatásával a kimutatások is automatikusan frissülnek.
További igények kielégítése is szükségessé vált mint például az épületek és helyiségeinek a nyilvántartása és az ott található egyéb műszaki berendezések nyilvántartása. Ezek az információk később már az épület-üzemeltetési nyilvántartáshoz voltak az alapadatok. Természetesen az így létrejött tervek és kimutatások lettek az alapjai a megvalósított projektek megvalósulási dokumentációi. Az idő előre haladtával (mint napjainkban szinte kötelezően) a WEB-en (internet-intranet) történő megjelenítés lett a szolgáltatás kulcsa.

Az eDigiTár szolgáltatás négy, egymástól jó elválasztható részből tevődik össze:

1. Kezelt, tulajdonolt és/vagy üzemeltetett ingatlan állomány
elektronikus műszaki tervdokumentációja (építész, gépész, elektromos, biztonságtechnika, külső közművek, kertépítészet, stb.),

2. Az elektronikus tervdokumentációkból leképzett
ingatlan állomány adatbázisa (CAFMDB) és az ebből az adatbázisból készített kimutatások (terület-, és helyiséggazdálkodás, eszközgazdálkodás [műszaki és gazdasági szemléletű leltár], bérlő-, költséghely-, és szervezeti egységek nyilvántartása, költözés-, és változásmenedzsment)

3. A központi adatbázisra épülő (CAFMDB)
karbantartás menedzsment. Ez megoldást ad a WEB-es helpdesk-en történő hibabejelentések (eseti meghibásodások) és a tervszerű-megelőző karbantartásokkal kapcsolatos teljeskörű nyilvántartásra. Természetesen a karbantartás menedzsment rendszer (lévén keretrendszer) egyedüli modulként is alkalmazható, nem csak épület-üzemeltetési tevékenységek támogatásaként hanem akár gyártósor megelőző karbantartási munkáinak a lekezelésére.
A CAFM és CMMS rendszerekkel nyújtott szolgáltatásainkhoz kiemelt partnercégünk a VintoCON Kft. ArchiFM és ArchiFM Karbantartási szoftvereit használjuk.

4. A szolgáltatásainkat igénybevevő szervezeteknél keletkező műszaki dokumentumok és egyéb különböző irattári dokumentumok egy helyen történő WEB-es megjelenítésére vezettük be
archiválási szolgáltatásunk. Ennek eredményeképpen A4-es formátumtól egésszen az A0-s formátumig minden papír alapú dokumentumot archiválunk és PDF dokumentumként elérhetővé tesszük a szervezet intranetes hálózatán. A PDF dokumentumok adattartalma természetesen kereshető, vagyis ha kiváncsiak vagyunk arra, hogy mely dokumentumokban szerepe például 'Kovács Kálmán Todor ügyvezető', akkor ezt a web-es kereső oldalakhoz hasonlóan megtehetjük.

Szolgáltatásunk megjelenítése:

Az előző négy pontban leírt szolgáltatási rész-modulokkal kapcsolatban rengeteg elektronikus és papír alapú dokumentum és tervdokumentáció keletkezik. Ezek hatékony, több felhasználó számára történő megjelenítése egy WEB-es megjelenésű központi EDIGITAR szerveren történik, mely a szervezet belső hálózatából érhető el. A korábban leírtak szerint a weboldalon található összes információ egyszerűen visszakereshető a web-es kereső oldalakhoz hasonlóan. Egyedi igények esetén a dokumentumok egyedi azonosítására is lehetőség van.

eDigiTár

Kezdőlap | Szolgáltatások | Prezentációk | Referenciák | Partnerek | Kapcsolat | Oldaltérkép


Almenü:


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe