DEVI cad-stúdió


A tartalomhoz

CAD szolgáltatás

Szolgáltatások

Nemetschek Allplan

". . . az információ, hatalom . . . "

Cégünk (illetve előd szervezete)
CAD szolgáltatása egészen pontosan 1992. márciusáig nyúlik vissza. Abban az időben a Digital Equipment Magyarország Kft. contractoraként számítógépes hálózat tervezési és kivitelezési projektek résztvevőjeként 2D-s terveket kellett létrehozni a megrendelő dokumentációs igényei szerint.
Azóta hosszú idő telt el. A 2D tervek ma már (szinte) minden esetben valós 3D-s modellekből "generálódnak", és minden lerajzolt és létrehozott objektum (fal, oszlop, szék, műszaki berendezések, stb.) a rajzi megjelenítésén kívűl tartalmazza azokat a tulajdonságokat is, melyeket mi magunk szabadon definiáltunk hozzájuk (műszaki berendezés egyedi azonosítója, optikai gerinckábek hossza, fémszekezetű madárház zártszelvényeinek darabonkénti hossza). Az ilyen filozófia szerint működő rendszereket az építész-ingatlan szakmában (épületek létrehozásához)
BIM rendszereknek hívják. Az ilyen BIM rendszerek közül cégünk a németországi központú Nemetschek AG. termékét a Nemetschek Allplan -t használja. A szoftverrel kapcsolatos további ismertető megtalálható a magyarországi képviselet, a Nemetschek Magyarország Kft. weboldalán.

Partnercégeinkkel közösen a CAFM projektjeinkben CAD szoftverként a Graphisoft R&D Zrt. ArchiCAD szoftverét is használjuk, mely kifejezetten az épület-üzemeltetés támogatási szolgáltatáshoz nyújt megoldást.

Az így létrehozott modellek felhasználása többrétű. Ami biztos, 2D/3D -s tervdokumentációk hozhatók létre a szükséges hatósági engedélyeztetésekhez és magához a kivitelezési munkákhoz illetve azok lezárásához (engedélyezési-, kiviteli-, megvalósulási tervdokumentációk; tervek és mennyiségi kimutatások). Másodsorban a modellek tovább felhasználhatók prezentációs (marketing) célból, hogy a kevésbé műszaki beállítottságú megrendelők számára bemutassuk a közel valós körülményekbe hogyan fog illeszkedni az általunk létrehozott modell (legyen az egy ingatlanfejlesztési projekt lakása vagy egy fémszerkezetű madárház).
Töltse le bemutató PDF file-unk, mely bemutatja, hogyan lehetséges 2D-s tervek, 3D-s képek és videó file-okat egy PDF (Adobe Reader) file-ba integrálni. Bemutató 1 (7Mb) és Bemutató 2 (17Mb). A prezentációs lehetőség magában hordozza a műszaki és marketing bemutatást is.

ArchiCAD 13
ArchiCAD 14

Kezdőlap | Szolgáltatások | Prezentációk | Referenciák | Partnerek | Kapcsolat | Oldaltérkép


Almenü:


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe